ATENTIE !!! – Femeia perfecta

Adineaori citisem ceva interesant, prima data ma bufnise risul dar am continuat sa citesc … si pina am ajuns la sfarsit imi dadusem seama ca ma regaseam in cele scrise …. huuuu ….. ce dreptate aveau cuvintele ce am sa citez mai jos , am inceput sa transpir … uf … ma aflam in fata unei oglinzi.  Si din oglinda ma privea un om pe care eu nu cunosc, un om care devenisem fara sa imi dau seama 😦 …. Mi-am pus intrebarea  – ” Chiar asta am devenit ?????? ”  –- Si cu stupoare raspunsul era DA !!!!!!

Dar hai sa vedeti si voi  despre ce e vorba ….

MOTTO :

Iubire, vezi că azi ajung tîrziu acasă: LA 1.00 AM TELECONFERINTĂ, LA 2.00 NASC, LA 3.00 AM MITING

money-winning2Odată, la serviciu, am dat de o colegă nervoasă la toaletă. Iesise din cabină, îsi netezea fusta si bombănea: „Stii bancu-ăla cu Itic?”. N-am stiut dacă vorbeste cu mine, asa că am mormăit incert, în asa fel încît, la o adică, să reiasă că eu de fapt cîntam. A continuat si m-a scăpat astfel de propria-mi mutră buimacă: „Cică se ruga Itic toată ziua la Dumnezeu: dă, Doamne, să cîstig la loterie! Ajută-mă, Doamne, să cîstig la loterie, hai, Doamne, zău, de ce nu mă ajuti si pe mine să cîstig la loterie?! La un moment dat, Dumnezeu, agasat de atîta văicăreală, se repede la el: mă, Itic, pe cuvînt că te-am auzit si m-am străduit din răsputeri, dar te rog frumos, ajută-mă si tu putin: joacă la loterie!”

teste-de-sarcina1Am hăhăit cu ea un pic, dar asteptam legătura dintre banc si motivul reuniunii noastre private. A continuat: „Asa si eu, dragă: tocmai am făcut acum un test de sarcină care, normal, mi-a iesit negativ. Am plîns ca proasta, cu fundul pe colac, fiindcă mă screm de vreo patru ani să rămîn gravidă si degeaba! După aia însă, brusc, mi-a bubuit mintea că de la ciclul trecut n-am mai făcut sex, de fapt! Că eu cu bărbată-miu nu ne întîlnim decît 8 minute pe zi, dimineata. Si, desi el n-are nevoie decît de patru minute pentru un act sexual, eu tocmai atunci nu pot, fiindcă îmi fac părul cu drotul, pantofii cu cremă si botul cu ruj.”

Verifică-ti agenda, am putea să ne vedem azi la 1.45 să luăm lunch-ul si să facem un copil?

Mă uitam la ea cu ceva ce fusese pînă de curînd admiratie, dar deja nu mai eram sigur: femeie de carieră, obsedată de promovare, leafă, autoritate si performantă. Vorbea jumate-n engleză, jumate-n română, cum se poartă acum, era toată numai taioare, promousăn, targhet, ăuernes, marchet, pablic-rileisăns, plening, risărci, fidbec. Damă spirt, cu părul prins ca madam Ecaterina Andronescu-Abramburica, era deci colega-cea-fără-de cusur, carierista care se temea doar de bomba atomică si de bărbatii care cred că femeile sînt inferioare. Avea un sot manager, care-si făcea al doilea doctorat si chelise prematur din cauza studiului năpraznic si ambitiei de a fi sef. Aveau bani, lucrau în multinationale, umblau numai cu nara pe sus, trosnea mîndria-n ei. Dar n-aveau copii… Asta lipsea din tabloul perfect. Cînd au împlinit 30 de ani, au făcut consiliu de familie, cu părinti si cu socri, cu tot, si au decis să aibă un băiat si o fată, neapărat în ordinea asta. Cînd au împlinit 34, s-ar fi bucurat să aibă si-un pechinez, numai că progamul lor de lucru era deja un pact cu diavolul. Ea se scula la 7 si pleca la 7.42 cu Renault-ul, el se scula la 7.34 si pleca la 8.02, cu Volkswagen-ul. Seara, ea venea la 9.10, comanda pizza, îi lăsa si lui o felie rece, se culca, la 10.45 venea si el, mînca uscătura. Apoi se strecura în pat lîngă ea, dar n-o trezea niciodată pentru sex, fiindcă el trisa, seara nu făcea dus, nu mai avea timp. Făcea doar dimineata.

Ea văzuse-n filme cum femeile de carieră îsi făceau test de sarcină la WC-ul firmei, deoarece acasă nu mai aveau timp. Ceea ce uita ea de fiecare dată era că numai din ovulul ei nu se putea isca nici un făt, mai trebuia si ceva de le el, parcă. Dar el avea de învătat ca s-ajungă docent, ea avea de ajuns cea mai sefă si de cîstigat bani. Copiii nu apăreau, iar cuscrii făceau deja consilii numai între ei, hotărau ceva, însă rezolutia rămînea nerostită, telefonul tinerilor suna degeaba, iar la celulare nu răspundeau, erau în miting.

Pe ea, ovulatia o prindea numai în brainstormingul pentru campania de relansare a brandului. Iar el tot nu stia ce e aceea ovulatie, desi pe vremuri, cînd erau studenti si obisnuiau să mai si trăiască, ea îi desenase două ovare si niste puncte pe care le înghesuiau alte puncte, cu coadă.

business-woman1Femeile s-au opintit cîteva secole să ajungă egale cu bărbatii, iar acum nu mai stiu cum să scape de acest groaznic privilegiu. Muncim ca niste tîmpite, îi multumim patronului că ne dă sansa extraordinară de a lucra si-n weekend, ca să ne afirmăm si să ne tinem de deadline. Sefii pleacă de vineri la prînz si-i mai vezi luni după-masă, cînd se desteaptă din mahmureli de cinci stele.

Timp în care ai deosebita onoare de a le tine locul, că de-aia ai dat atît din coate si-ai făcut ulcer de cînd mănînci numai kebab în chiflă, la serviciu, ca să ajungi femeie de nădejde. Firma te-a răsplătit cu două dioptrii suplimentare, dar miopia asta e semnul triumfului tău personal.

reportsNoaptea visezi color Acrobat Reader, Outlook si Power Point, cosmarul ti-e împicătit de guguloaie de foldere galbene pe care scrie „urgent”, „campanie”, „scheme”, „rapoarte”. În somn, butonul Delete nu merge, nu scapi de pătrătici si te trezesti tipînd. Nu pentru că te înnebunesc folderele, ci pentru că e deja 7.30 si la 8 trebuie să fii la firmă si-ai dormit strîmb si-ti stă bretonul ca o bidinea.

Scuză-mă, te las putin pe fir, că mă cere unul de nevastă…

Munca e bună numai cînd ti-aduce un franc cinstit în buzunar si, mai ales, îti dă si răgazul să-l cheltuiesti. Sistemul suedez prevede că trebuie să ametesti muncind cinci zile pe săptămînă si să ametesti în bar două zile pe săptămînă. Ăsta e raportul minim rezonabil.

surgeryCarierismul e plăsmuirea bolnavă a unor filme imbecile de la Hollywood, care insinuează că o femeie poate face orice, dacă vrea ea: ajunge imediat director executiv, naste trei pui vii pe care îi hrăneste cu lapte praf, sotul o iubeste lesinant, desi o vede cam sase ore pe săptămînă (sau poate tocmai de-aia), iar el, desi e neurochirurg, sef la Memorial Hospital, nu e stresat deloc, face mîncare la copii, spală vase si-o asteaptă pe ea cu masina la firmă, seara. Pardon, noaptea. Nu se stie cînd operează el pe creier si mai face si lectii cu aia micii, dar ea, nevasta, are de predat patru rapoarte zilnic, de zbierat la trei brokeri si de convins opt clienti să investească.

Femeile care au văzut-o pe Diane Keaton în „Baby Boom” se lasă drogate de gîndul inept al unui perpetuum mobile. Au senzatia că se poate orice. Că sotul, copilul, ciobănescul german si siameza asteaptă oricît, ei latră la unison de mîndrie că au o directoare în familie.

Cînd ambii soti muncesc deopotrivă, ajungi să le întelegi masochismul, pînă la urmă. Pericolul dospeste abia cînd femeia de carieră are acasă un inginer care scapă la 4.00 de la uzină, apoi vrea mîncare cu sos, maiouri cît de cît curate si putin sex. Muncind ca o disperată ca să nu cumva să fie promovată alta în locul ei, la o adică, femeia se înscrie deja la divortul part-time si facilitează hîrjoana extraconjugală a bărbatului constrîns de hormoni.

Cînd constati că fetita ta îi spune „mamă” soacră-tii (care nici nu te-a vrut de noră, fiindcă nu păreai gospodină si uite că stia ea ce stia) si bîzîie că pe bonă o iubeste cel mai mult de pe lume, e cam tîrziu să-ti dai demisia. Copilul nu întelege că tu crăpi muncind ca să aibă el garsonieră-n Bucuresti cînd termină liceul (dacă l-o termina, că tu n-ai timp să-i verifici lectiile). Copilul vrea să stai lîngă el, caldă, pufoasă, atentă, să simtă dragostea ca pe o pernă de plus. phoneDar tu, care-ai răspuns la celular si-n clipa cînd te cerea ăla de nevastă, si i-ai spus lui „da”, acoperind o secundă telefonul cu palma, apoi te-ai scuzat din gene si ai continuat să vorbesti cu seful de sectie la telefon, nu prea întelegi cum vine chestia asta cu renuntatul la carieră de dragul familiei.

Mircea, fă-te că trăiesti!

Apropo, cînd ti-ai închis ultima dată telefonul, ca să vezi un film fără să te deranjeze nimeni? Nu e cazul, că pe vremea cînd ai văzut tu ultimul film încă nu se inventaseră telefoanele cu On si Off, erau numai fixe cu roată si fir cîrliontat. Vasăzică: ultimul film văzut a fost un documentar despre bursa din Tokyo, ultima carte citită a fost „Notiuni de introducere în cibernetică”, ultima iesire în natură a fost pe ierbuta de la Romexpo, cînd ti-a venit delegatia din Danemarca, ultima dată cînd ai găsit alimentara deschisă în drum spre casă încă se găsea nechezol, la taclale cu prietenele stai numai prin mesaje pe robot si odată i-ai făcut uneia o confesiune prin fax, încă îi cumperi copilului haine cu două măsuri mai mici, fiindcă atît purta cînd te-ai angajat, ultima dată cînd ai fi vrut să faci sex aveai ciclu, iar ultima dată cînd ai făcut sex te-ai inhibat, fiindcă uitasesi să-i spui ceva contabilei.

i-love-youNu i-ai mai spus bărbatului din viata ta „te iubesc” de-o vesnicie, nici n-ai avea cum, ar suna ca dracu, ar trebui să i-o suieri în timp ce-ti tai pielita de la unghii, imediat după ce-l ameninti să nu cumva să uite să-ti cumpere tampoane cu aripioare si adeziv, că-ti vine sigur deseară sau mîine.

Am chiulit si-am să chiulesc cu voluptate de la muncă, întotdeauna. Chiuleste si tu, salvează-ti viata, femeie! Atît cît se poate. Ia bunul simt, în doze homeopatice. Să stii numai tu.

Cele mai frumoase petice de viată le-am căpătat fugind de răspundere. happy-couple1Cea mai bună bere pe care am băut-o în viata mea n-a fost la Praga, ca lumea bună, ci în Herăstrău, cînd o tăiasem de la sedinta de redactie, lăsînd vorbă că mi s-a spart teava de calorifer si m-au chemat vecinii să strîng apa. Mi-a rămas în cap (si mie, ca atîtor altora) gafa de la TVR, de la Revolutie, cînd habar n-aveau că intraseră deja în direct, si cineva i-a zis lui Dinescu: „Mircea, fă-te că lucrezi!”. Si Mircea a ascultat. Si-a ajuns departe. Pînă cînd vom pricepe omeneste tîlcul acestui îndemn vital, vom continua să ne prefacem că trăim.”

wishyoufly

Daca vrei sa vezi toate articolele de pana acuma da click aci.

17 thoughts on “ATENTIE !!! – Femeia perfecta

 1. eu cred ca totul tre sa aiba o limita…iar cand decizi ca vrei si vaiata personala tre sa acorzi spatiu si timp familiei . Colega ta este impartiala . Tre sa creeze un echilibru intre munca si casa !

 2. Eeeei, ai exagerat tu putin, dar se pare ca realitatea se grabeste sa stearga aceasta exagerare. Eu sunt artista, poeta de-adevaratelea si n-am sa pot face niciodata sluj in fata niciunui sef. Am fost si director de programe si am avut satisfactia de a descoperi ca pot organiza foarte bine o actiune sau alta, dar pentru mine cariera inseamna si realizare dar si libertatea de a munci cand si cum imi place. Ce vei… natura de artist!

 3. @ Maria Barbu – Bravo, si ma aplec in fata femeilor care reusesc in viata pe ambele planuri. Articolul am expus pentru ca mi sa parut ca deseori trecem peste masuri , si vreau sa fie OK sa fim pe prim plan dar deseori nu reusim si de dragul carierei deseori uitam lucrul cel mai important : FAMILIA . Dar nu e cazul fiecarei femei. Eu vb doar din punctul meu de vedere. ” Sunt o familista nu o carierista ” – sa il citez pe Mircea Badea 🙂

 4. ff interesant art asta…si eu vreau cariera dar daca treb sa platesc scump mai bn ma fac familista …oricum fara fam degeaba ai cariera!

 5. Intr-adevar exista oameni obsedati de cariera si neglijeaza parti importante din viata lor. De fapt ei nu-si dau seama ca ar putea exista ceva mai important decat avansare pe plan profesional. Dar in categoria asta intra si barbatii….

 6. wow, eu totusi pledez pentru echilibru, insa din moment ce nu suntem toti la fel e si normal sa nu ne dorim aceleas lucruri de la viata. pentru mine, de exemplu e vital sa simt ca pot face si ceva pentru mine, in timpul liber, ala de dupa job si in weekend. cariera e numai un mijloc de intretinere, care este intr-adevar necesar, indispensabil, dar nu totul. insa, dupa cum am spus… fiecare are ierarhiile lui si sistemul propriu de valori.

 7. @ my2opinion – Ei, hai s anu categorizam barbatii iar intre cei „BAD” , sunt si intre ei ca si intre femei fel si fel. Am cunoscut barbati la care era mult mai importanta familia, si fericirea din cuplu decit cariera. Deci atentie …nu doar barbatii sunt cei „obsedati”

 8. sunt destule femei obsedate 😀 insa acestea nu isi etaleaza public aceasta „aptitudine”… uscaturi sunt in ambele tabere 😀
  important este ca fiecare sa face ceea ce considera ca este mai bine pentru el/ea ca persoana insa sa nu uite si faptul ca sunt oameni si uneori munca nu insemana totul; lucrurile simple pot aduce uneori mult mai multe satisfactii decat alte chestii mai complicate sau programate 😉

 9. Na…io cred ca ID-ul meu spune tot; in plus, sunt arhitecta. Asta chiar a spus tot.
  Mda, exact asa sunt si eu. Tre’ sa tin minte bancul ala cu Itzic…

 10. f fain articolul; fiecare dintre noi ar trebui sa se opreasca in loc si sa reconecteze la o sursa de viata; sa inceapa sa faca ceea ce ii place cu adevarat; iar femeile sa isi aminteasca de ele si sa se pretuiasca;
  ar tebui sa revii cu ceva si despre fatucile alea de la ghiseele bancilor, care muncesc pe te miri ce, se cred mari doamne in oras daca au ajuns la banca, stau cu sinii scosi in afara din sacou, au degetele pline de inele, dau tot salariul pe tinuta „bisnis” si pe vopsitul parului iar cind le zici ca nu ai buletinu la tine, intorc o privire in care zici ca s-a adunat toata incareala de pe fata pamintului
  @joschilotii, din nou esti „true”, esti o „forever”, o „ideala”:))

 11. din pacate lumea de azi impune femeilor acest stil de viata…si daca vrei sa faci parte din turma…te conformezi

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s