Revolutie la Chisinau

Tocmai am venit obosit de la treaba .. adica munci agricole de pe langa orice casa si dupa ce mi-am ocupat mai toata ziua de astazi cu pus in pamant copacei, legume si floricele decorative iata ca aflu de miscarile de strada din Chisinau.

SURSA FOTO: stirileprotv.ro

Cand vad aceste imagini nu pot sa nu imi amintesc de acele momente din decembrie 89 … vad tineri luminati in frunte cu speranta .. la fel de naivi ca si cum eram si noi atunci, la fel de doritori de libertate, de cuvant liber , satuli de tiranie si de dictatura …  Este ca o palma pentru noi toti, pentru ca ne-am lasat fratii de peste prut de izbeliste in 92  si le-am refuzat infratirea doar pentru ca aveam vezi doamne treburi mult mai importante de facut…  sa alegem un presedinte sau  niste profitori in parlament.

Din pacate   noi toti nu am invatat nimica din tot … din revolutia noastra si asa va fi poate si a lor, numai ca a  lor are sanse mult mai mici de izbanda pentru ca din pacate este mult prea tarziu.

Cand ma uit la acei tineri … zambesc  🙂 pentru ca stiu ca tineretul poate  sa mai faca diferenta atat la ei cat si la noi … tineretul e singurul care poate sa schimbe cu adevarat ceva … si nu vorbesc aci de nationalism ci pur si simplu de ceva ce orice  roman trebuie sa aibe in suflet. Desi nu traim intr-o super tara cu oameni prea corecti ceva ne leaga pe noi toti si nu este neparat ceva ce avem in sange … aceasta ura ci pur si simplu am fost manipulati mai tot timpul. Ne-am invatat sa stam in carduri si sa fim dusi cu zaharelul … si din pacate sa prindem cam aceleasi vremuri pentru care am luptat sa scapam si pe care le-am condamnat candva.

Sunt trist dar si zambitor … acei tineri au curaj, onoare , au acea inocenta pe care am avut-o si noi candva si care am aruncat-o la gunoi si ne-am resemnat in a noastra turma.

Sunt alaturi de fratii mei de peste prut desi sunt constient ca sanele lor sunt minuscule … insa daca noi le-am  aratat spatele in 92 acuma cred ca a venit si timul lor sa se trezeasca. In seara aceasta va mai curge sange … si maine si probabil totul va fi inabusit … si odata cu aceasta si speranta … insa macar au incercat, si vor avea mereu respectul meu chiar daca poate este si o manipulare si lovitura de stat in interesul unora … acestia sunt adevarat eroi care lupta pentru libertate si au sange ramanesc  in ei au acea onoare de care a dat dovada si acel erou: Gheorghe Dumitru Lâlă pentru care am scris un articol … roman adevarat care s-a sacrificat acu ceva luni. Cata diferenta … ma uit la parlamenentarii nostrii .. ma uit in jurul meu  … si ce rau imi pare ca ducem lipsa de asemenea eroi … de asemenea romani cu sange in vene … ramanem doar noi o natie de lasi si ne meritam soarta!

Pentru toti romanii adevarati care va mai pasa de fratii nostri de peste prut … rugati-va pentru cei care vor muri in urmatoarele zile, pentru sangele ramanesc ce va curge… ziceti un gand bun pentru ei si pentru curajul lor … macar acest mic efort il merita pe deplin.

Copiii copiilor nostri sa ne judece!

~Invizibilul~

2 thoughts on “Revolutie la Chisinau

  1. Să sperăm că va fi bine, până la urmă, că nu vor mai muri alţi oameni nevinovaţi şi că Moscova îl va lăsa din braţe pe acest Voronin, fost general-maior, fost ministru de interne în Republica Socialistă Sovietică Moldovenească…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s