Suflete pereche

Se spune ca sufletele pereche au trait candva o iubire atat de puternica intr-una din vietile anterioare, incat se intalnesc si in actuala viata, iar iubirea lor este la fel de profunda si intensa si reprezinta o continuare a dragostei de atunci.

Sufletele pereche sunt acele fiinte care de-a lungul mai multor vieti si-au creat o karma pozitiva si li se mai da o sansa de a se intilni in aceasta viata, pentru a se ajuta reciproc, pentru a lucra la un proiect comun. Se regasesc pentru ca au ceva sa-si transmita sau sa-si predea unul altuia pentru o evolutie pozitiva in aceasta viata. Rareori se intalnesc pentru a evolua alaturi intr-o viata comuna! Uneori regasirea sufletului pereche e dureroasa: poti simti dureri fizice daca nu esti cu el/ea, dorul poate fi imens, a nu fi cu el/ea poate fi o povara greu de suportat, depui un efort supraomenesc stiindu-l departe. Intalnirea cu sufletul pereche e un eveniment unic in viata. Unii nici nu au acest noroc!

Sufletele pereche se intalnesc intr-un moment critic al existentei lor, unde s-au blocat si nu mai pot evolua spiritual, iar regasirea si iubirea dintre ei are drept scop sa-i ajute sa se deblocheze si sa-si continue menirea spirituala. Intalnirea cu sufletul pereche are un rol in destin: ne schimba viata, viziunea asupra vietii, modul de a intelege destinul, sau rolul lui este concret: ne ajuta sa depasim o mare proba, a venit sa ne arate o cale, sa ne atraga atentia asupra unui pericol.

twinflames

Cum acest tip de intalnire este predestinata, ea este in primul rand prevazuta de cei doi sau de unul dintre ei, presimtita, visata sau anuntata prin semne speciale. Inima aflata in lacasul sufletului poate palpita puternic inainte ca intalnirea sa aiba loc. Apoi celor doi li se pare ca nu ar fi pentru prima oara cand se intalnesc. Chakrele superioare intra in comunicare mai degraba decat cele inferioare si se produce o inlantuire energetica cu pulsiuni aproape dureroase. Telepatic transmisiile sunt facile si exista chiar vise comune in care se pot primi informatii legate de vietile anterioare.
Din studiile facute, acest tip de relatie se preteaza unui cuplu care sa accepte o blazare iminenta, in care cei doi se duc la serviciu, vin de la serviciu, ea gateste, el citeste ziarul, mananca, se culca, merg o data pe an la Eforie Sud si apoi repeta acest ciclu la nesfarsit. Aceasta este perechea terestra. Perechea astrala sau sufletele pereche sunt definite mai degraba de o experienta scurta, dar puternica.

e722f783-9ab2-4b1b-a54e-588e0ed5e80c

Lectia iubirii este extrem de variata . Insa in iubire este nevoie de doi oameni, cu destine diferite, cu asteptari diferite, pregatiti sa primeasca iubirea sau luati prin suprindere de aceasta. Iubirea nu se poate generaliza, iar cel mai bun lucru pe care il putem face este sa ascultam la nesfarsit povesti de dragoste atat de multe si felurite, cate stele sunt pe cer.
Un lucru insa pare de bun simt si anume ca sufletele pereche nu se intalnesc in mod obligatoriu intr-o viata, ci numai daca isi merita intalnirea.

Exista mai multe tipuri de intalnire intre sufeletele pereche:

 • intalnirea surpriza sau intalnirea cadou, gratie suferintelor pe care acestia le-au depus deja intr-o viata precedenta si vin acum sa dea nastere unui copil la fel de evoluat sufleteste ca si ei;
 • intalnirea test, cei doi nu si-au rezolvat problemele si reiau teste din viata precedenta;
 • intalnirea salvatoare, in care unul dintre ei il ajuta pe celalalt sau il sustine intr-un moment dificil al vietii sale (de multe ori unul este bolnav si celalalt il poate ingriji toata viata);
 • iubirea imposibila, atunci cand cei doi nu pot fi nicicum impreuna, datorita distantei, diferentelor de varsta, opozitiei parintilor, imposibilitatii de a procrea impreuna sau unul dintre ei are o durata mai scurta de viata etc; sigur cei doi nu au suficienta vointa pentru a depasi aceste lucruri si isi aleg perechi terestre mai aproape de limitele vointei lor, insa se pot iubi ulterior toata viata.
 • sufletul pereche nu e intrupat, insa comunicarea dintre cele doua suflete continua la nivel transcendental.

267257355_904825b5b9

Intalnirea lor este socanta si de multe ori si se produce idealizarea reciproca. Se identifica unul cu celalalt si jura ca nu mai exista pe lume nimeni cu acele calitati. Apoi ce urmeaza? Dezamagirea, caci s-a plecat din start cu un superlativ ce nu mai poate fi depasit. Acel superlativ este starea lor pura ca fiinta divina, atat de familiara sufletului fiecaruia. Chiar si suflete pereche fiind, tot oameni raman si sunt supusi acelorasi incercari, blocaje si nu de putine ori vibratiilor grosiere. Daca cele doua suflete pereche isi doresc o viata impreuna trebuie sa plece de la acest aspect, insa cel mai adesea se doreste totul sau nimic.

Intregind impreuna o scanteie divina, fiecare devine mai exigent fata de celalalt si ii poate pretinde mai mult, din dorinta de a evolua impreuna. Daca acest lucru nu se reuseste, are loc despartirea.

Sufletul pereche asadar nu este neaparat o iubire de la care se invata, caci de cele mai multe ori este asemanator, ci este o iubire test, in care se pune problema daca cei doi sunt suficient de evoluati pentru a merita un destin comun pe pamant, in care iubirea neconditionata, toleranta, intelegerea, respectul sunt insusiri spirituale ce se ridica deasupra oricaror trasaturi negative ce sunt, in definitiv, firesti omului.

Cum il recunosti?

Exista un sentiment aparte care iti poate indica faptul ca fata de acest om ai o altfel de atractie decat pentru alte persoane. Nu e doar atractia fizica, sexuala, emotionala, ci relatia de acest tip trece dincolo de senzatiile trupesti sau psihice. Dar regasirea sufletului pereche este si dureroasa: poti simti dureri fizice daca nu esti cu el, dorul poate fi imens, sentimentul ca nu sunteti impreuna poate fi foarte greu de suportat, depui un efort supraomenesc stiindu-l departe. Intre cei doi ar trebui sa existe o complementaritate remarcabila la toate nivelurile: fizic, emotional si spiritual. I ntre cei doi exista o intelegere mutuala si o mare armonie si un sentiment de fuziune profunda la toate nivelele, nu doar la cel fizic. Exista o mare armonie si intelegere, se completeaza unul pe celalalt la toate nivelurile.

Being in love

Chiar daca simti ca ti-ai gasit sufletul pereche, nu este obligatoriu ca de aici sa iasa o casatorie. Intalnirea cu sufletul pereche poate dura de la cateva ore pana la cativa ani, dar ni se ofera sansa de a invata o lectie de destin extrem de importanta. Relatia nu beneficiaza intotdeauna de happy-end, desi se spune ca este o binecuvantare sa-ti intalnesti sufletul pereche si nu ai dreptul sa ratezi aceasta sansa. Intalnirea cu sufletul pereche este un eveniment unic in viata. Unii nici nu au aceasta ocazie, asa ca trebuie sa te consideri o persoana norocoasa daca in aceasta viata ai posibilitatea sa-ti cunosti jumatatea.

– wishyoufly

15 thoughts on “Suflete pereche

 1. Da, ai descris perfect sufletele pereche. Există în toate fazele redate de tine mai sus.Şansa să găseşti sufletul pereche, ar putea apărea la un mometdat, dar aşa cum ai spus.. ar putea fii ori prea devreme, ori prea târziu. Dar simplul fapt de a-l găsi e deja o realizare..

 2. „iubirea imposibila, atunci cand cei doi nu pot fi nicicum impreuna, datorita distantei, diferentelor de varsta, opozitiei parintilor, imposibilitatii de a procrea impreuna sau unul dintre ei are o durata mai scurta de viata etc; sigur cei doi nu au suficienta vointa pentru a depasi aceste lucruri si isi aleg perechi terestre mai aproape de limitele vointei lor, insa se pot iubi ulterior toata viata. ” – acest tip de suflet pereche am intalnit eu, numai ca el este prea crud pentru a intelege asta. Am inteles ca trebuie sa fiu fericita ca l-am intalnit dar cu durerea din suflet ce fac??

 3. sufletele pereche exista, dar spre deosebire de ce ai relatat tu, eu sunt de parere ca daca se intalnesc…ele nu se mai despart niciodata! Pentru ca legaturile spirituale vin din viata anterioara si nu mai pot sa se impiedece de bolovanii marunti ai vietii acesteia. Poate doar moartea i-ar putea separa, si chiar si atunci, iubirea lor rezista…Problema este ca nu prea se intalnesc, sau trec unii pe langa altii fara sa aiba puterea sa se recunoasca. Noi femeile, idealizam iubirea din pacate, lucru pe care barbatii nu-l fac. Ei isi pastreaza calmul si realismul ce-i caracterizeaza in mare parte. Detasarea cu care privesc barbatii iubirea(in care de cele mai multe ori nu cred) ne determina sa credem ca sunt brute, lucru gresit. Suntem diferiti iar diferentele dintre noi ne fac sa suferim uneori….
  Intalnirea a doua suflete pereche insa, nu cunoaste barierele materialului, ale trupului…pentru ca nu sunt doua trupuri pereche ci doua suflete pereche…ele se completeaza si formeaza un intreg perfect!

 4. Si eu cred in suflete-pereche..numele in sine cuprinde esenta = suflete complementare. Poti avea diferite lucruri in comun cu unii si altii, insa doar cu acea persoana speciala vei avea o legatura profunda, perena, complementara la cele mai adanci si diferite niveluri. O poveste in doi, fara sfarsit. Intr-o astfel de simbioza nu exista cruzime, nu exista orgolii, minciuna, rautate, egoism. Unde isi are locul doar una dintre acestea, ideea de „pereche” este spulberata fara drept de apel, fiind exclusa automat.

 5. Minunat articol pentru care iti multumim..Iata ce scrie si E. Gilbert, comentand parca pagina ta de jurnal: „Lumea crede ca sufletul pereche e cineva cu care te potrivesti la fix. Toti doresc sa fie asa. Dar sufletul pereche este o oglinda, e ala care iti arata toate chestiile care te trag inapoi, ala care-ti atrage atentia asupra ta insati, ca tu sa-ti poti schimba viata. Probabil ca un suflet pereche “adevarat” e cea mai importanta persoana pe care ti-e dat sa o intalnesti in viata pentru ca-ti darama toate prejudecatile si te obliga sa te trezesti. Da’ cand e vorba sa traiesti toata viata cu respectivu’?Nt. Prea dureros. Sufletele astea pereche ne apar in viata tocmai pentru ca noi sa putem descoperi alte fete ale propriei noastre persoane. Dupa care pleaca..”

 6. Intradevar,articolul este unul eminamente reusit,dar care dupa parerea mea,prezinta doar o latura,doar un aspect din ceea ce reprezinta un suflet pereche in adevaratul sens al cuvantului.Suflete pereche sunt acele suflete care sunt impreuna atat in sfera umana,terestra, aceasta iubire aparent comuna,dar care totodata reusesc sa rupa barierele terestre,reusesc sa se proiecteze in eternitate,in sfera spiritualului,in care iubirea si legatura karmica stabilita ramane mereu inchegata.Asadar eu consider ca sufletele care sunt realmente suflete pereche au capacitatea de a se iubi in cele 2 planuri,cel terestru si cel al eternului.Chiar daca iubirea pamanteana sufera anumite deteriorari datorate originii umane in consecinta comportamentului uman,iubirea metamorfozata in absolut,in idealitatea atinsa se pastreaza mereu si furnizeaza sufletelor pereche intelepciunea de a accepta micile erori datorate originii de natura umana.Parerea mea este ca fiecare om are un corespondent in lume,o identitate pereche,iar fiecare o intalneste.Dovada sta filosofia lui Platon,care sustine tocmai faptul ca aceste suflete complementare,au fost la inceputuri un intreg,un cerc inchis si complet,dar care a fost separat de zei.Misiunea spirituala a fiecaruia dintre noi este aceea de a ne regasi intr-o persoana,de a ne gasi linistea si de a afla ce inseamna iubirea,acest sentiment pur,inocent,care inalta spiritul.Asadar,ceea ce este important,este faptul ca in viata trebuie sa luptam pentru ceea ce ne face fericiti!

 7. Am peste 30 de ani, sunt casatorit cu copii si vreau sa spun ca vara aceasta mi-am intalnit sufletul pereche in persoana unei prietene bune de familie, care este la randul ei casatorita.
  Cu toate ca auzisem mai multe povesti despre suflete pereche, ma gandisem ca totul este un mit, dar cand am realizat ca intradevar, pe zi ce trecea, mai bine zis fiecare ora petrecuta cu acea superba femeie era o experienta unica, si nu ma refer la latura sexuala, relatia noastra bazandu-se mai mult pe prietenie, dragoste, latura emotiva, spirituala…, m-am convins fiind sigur ca aceasta fiinta este sufletul meu pereche.

  Totul intre noi s-a intamplat fulgerator…., parca ne citim unul altuia gandurile , vorbim din priviri, iar in momentele cand suntem impreuna , simt ca traiesc intr-un alt univers. O simt cum este si traieste in inima mea, o simt de la distanta, si cel mai frumos, este ca o simt in toata complexitatea ei, ca si cum as cunoaste-o de o viata, nu doar de trei luni de cand suntem apropiati.
  Dar,….. acuma vine durerea, cu toate ca simt ca Ea este sufletelul meu pereche, nu pot sa o am aproape de inima mea, nu se poate sa fim impreuna ca o familie. Eu am copii, pe care ii iubesc mai mult ca viata, si nu pot sa ma despart de ei, si sa-i iau cu mine nu ma lasa sistemul nostrum juridic. Ea ma intelege in aceasta problema, dar inima mea tanjeste dupa sufletelul meu. O ador !!!, Ea este “ Povestea de Dragoste a Vietii Mele”, si sunt foarte fericit ca am ajuns sa imi cunosc jumatatea, dar pe masura ce zilele trec imi dau seama ca in momentul de fata nu pot sa-i ofer ceea ce as dori , adica o viata fericita, numai cu dragoste si impliniri. Nu stiu ce as putea sa fac, imi doresc prea mult sa o stiu fericita, ca sa-I cer sa ma astepte… o perioada de timp, nu doresc sa-I fac

 8. Suflet….
  Mi a placut ce ai scris si cum…Este ceea ce si doreste fiecare om..Castigul tau este frumusetea trairii tale..Inima ta care sublimeaza fiinta si sufletul unui om, a unei femei…Cred ca ai meritat ceea ce ai primit ca dar divin….Nu uita sa fii fericitttttt1

 9. Anariana…, iti multumesc pentru vorbele frumoase, sunt fericit si sunt constient ca ceea ce am trait nu a fost ceva intamplator, dimpotriva ceva sublim si totodata cred ca s-a intamplat si cu ajutor divin…

 10. in continuare :
  Nu stiu ce as putea sa fac !!!???… imi doresc prea mult sa o stiu fericita, ca sa-i cer sa ma astepte… o perioada de timp, nu doresc sa-i fac promisiuni care s-ar concretiza in viitorul indepartat. Este o femeie tanara, in floarea varstei, vreau sa simta si sa-si traiasca viata cum doreste, nu conditionata de mine…
  Cu toate acestea, in inima mea simt ca o iubesc cu toata suflarea , zambetele si lacrimile vietii mele , o simt cum ea este iubita mintii, inimii si trupului meu, printesa fermecatoare a viselor mele romantice, incantarea si minunea sufletului meu !!! Astfel va ramane pururea…

  Sunt constient ca ma aflu in fata celei mai mari dileme ale existentei mele, si astept parca o minune , o interventie divina care sa ne apropie pentru totdeauna. Dar pana atunci ma consolez cu faptul ca am reusit sa-mi intalnesc sufletul pereche in aceasta viata si sa traiesc dragostea adevarata, pura la care doar am visat pana acum….

  In loc de incheiere vreau sa spun ca doar cine a trecut prin asa ceva este capabil sa inteleaga faptul ca a-ti intalni sufletul pereche este ceva unic in viata, divin si putine persoane au aceasta sansa,… dar sa mai si traiasca o poveste de dragoste impreuna.

 11. Raspuns pentru suflet: Foarte frumos ai spus! Trec si eu prin aceleasi sentimente, adevarul este ca am stiut, am simtit ca intr-o buna zi am sa imi intalnesc sufletul pereche si asa s-a si intamplat. Insa este si dureros in acelasi timp relatia noastra pare imposibila in acest moment insa ii multumesc lui Dumnezeu ca mi-a dat posibilitatea de a-l cunoaste. Refuz sa cred in acelasi timp ca nu o sa pot trai toata viata alaturi de sufletul meu pereche dar las timpul sa decida care va fi soarta noastra pe acest pamant.

 12. Cu toate ca sufletele pereche ar trebuii sa se recunoasca (spuse cineva mai sus) cum se face ca unii trec printr-o viata fara sa il gaseasca? (avand in vedere faptul ca nu cred in mai multe vieti , cred in viata moarte urmata de viata vesnica)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s